MúzeumDigitárBékés
CTRL + Y
hu

német

"A német a germán nyelvek nyugati ágába tartozó nyelv. Körülbelül 90-98 millió ember anyanyelve, s további 80 millió ember tanult nyelve, ezért a világ legfőbb nyelvei közé tartozik. Az Európai Unióban a németet beszélik a legtöbben anyanyelvként. A világ második legfontosabb tudományos közvetítője, s a kutatások és fejlesztések harmadik legjelentősebb nyelve. Világszinten minden tizedik könyvet német nyelven adnak ki.

A német nyelv ma egyetlen hivatalos nyelv Ausztriában és Liechtensteinben. Az egyik hivatalos nyelv Németországban, Svájcban, Luxemburgban, Olaszországban, azonkívül Belgium, Dánia és Oroszország egyes területein. A felsorolt országokon kívül néhány más európai országban, valamint az Egyesült Államokban is jelentős számú német anyanyelvű ember él, különösen egybefüggő területeken, Pennsylvaniában és Texasban. Sok németajkú él ezenkívül Kanadában, Brazíliában, Chilében, Argentínában, Mexikóban, Ausztráliában, Dél-Afrikában és a volt német gyarmatokon (Namíbia, Togo, Kamerun stb.)." - (hu.wikipedia.org 11.10.2019)

Tárgyak és képi ábrázolásuk

Kapcsolódó tárgyak'

Mérleg; Waage;Angyal szobor; Engelsfigur;Befőttes üveg; Einweckglas;Cseréptál; Keramikschüssel;Cseréptál; Keramikschüssel;Cseréptányér; Keramikteller;
Az összes tárgy megjelenítése

[Rekord frissítve: ]